Авто в Кропивницькому підірвала поліція, щоб викрити кілерів

Вибух авто на Кіровоградщині влаштували правоохоронці, щоб попередити замовне вбивство та викрити кілерів

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

За попередніми даними, організатором замовного вбивства виступив 32-річний громадянин, який наразі утримується в одній із спецустанов як підсудний. З допомогою свого знайомого, що перебуває на волі, чоловік намагався за грошову винагороду позбавити життя 36-річного працівника одного з державних органів, з яким мав неприязні відносини.

Інформацію про підготовку до вчинення вбивства отримали оперативники. Перевіривши її, поліцейські інсценували скоєння тяжкого злочину – "вибух" автомобіля та поранення потерпілого.

Громадянин, загибель якого особи пропонували "купити" за гроші, залишив місце пригоди живим і неушкодженим, але головною умовою документування злочинних дій мала бути повна конспірація.

Чутки про резонансний злочин почали ширитися серед містян. Коли у замовників не залишилося сумнів щодо виконаної вбивцями "роботи", працівниками поліції було проведене затримання злочинців одразу після передачі грошових коштів за замовне вбивство.

Під час обшуків за місцем проживання одного зі зловмисників було виявлено та вилучено пристрої, схожі на гранати Ф-1 та РГД. Наразі злочинцям загрожує до 15 років позбавлення волі, або довічне ув’язнення.