Всі сплять, ну і я задрімав. Білоруські школи змінюють розклад через сина Лукашенка

Середні школи Мінська отримали розпорядження управлінь освіти про перенесення початку уроків з 8.00 на 9.00

Про це повідомляє Deutsche Welle.

З ініціативою перенести на більш пізній час початок навчального дня в школах виступив президент Олександр Лукашенко під час свого щорічного послання народу і парламенту Білорусі.

У розділі, присвяченому питанням освіти, президент висловив думку, що хвороби дітей пов'язані з тим, що вони мало сплять. При цьому Лукашенко послався на свого молодшого сина, 13-річного Миколу.

"Я питаю, що ти робив на першому уроці? Всі сплять, ну, і я трохи задрімав. Ти ж син президента, так робити не можна", - повідомив подробиці свого спілкування з сином глава держави. 

І заявив, що заняття в школах повинні починатися о 9 ранку, попри те, коли починається робочий день у батьків учнів.

"Треба нам міняти графік роботи шкіл. Раніше дев'яти годин уроки починати не треба. Хоча деякі батьки виступають проти такого рішення, в першу чергу треба думати про здоров'я дітей і про те, як вони засвоюють матеріал", - сказав білоруський лідер.

Чиновники активно кинулися виконувати побажання президента, а школи почали отримувати розпорядження про перенесення початку занять на 9.00. 

Хоча, крім усного побажання Лукашенко, поки ще немає офіційного документа, що регламентує порядок цього перенесення, а також уточнення, кого він торкнеться в першу чергу.