У Харкові двох екс-копів судитимуть за пограбування померлого

Двоє колишніх поліцейських відповідатимуть у суді Харкова за пограбування квартири померлої людини та шахрайство

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківщини.

Наприкінці 2016 року поліцейські приїхали за викликом до квартири, де помер 79-річний чоловік. Скориставшися пригніченим станом рідних дідуся, поліцейські витягли з одягу померлого ключі від його квартири та мобільний телефон. Того ж дня копи прийшли до квартири померлого та вкрали ще й телевізор, 800 грн, банківську картку та ключі від автомобіля Renault.
 
Трохи згодом старший сержант викрав автівку разом із документами до неї. За змовою зі своїм безробітним подільником він оформив незаконну купівлю-продаж автомобіля, який за фальшивим документом перереєстрували на нового власника.  Новий "господар" продав авто за $5 тис., а гроші розділив із поліцейським. 

Крім того, безробітний перевів у готівку понад 4 тис. грн, що знаходилися на викраденій банківській картці померлої людини, та привласнив їх.
 
40-річного старшого сержанта поліції обвинувачують крадіжці за попередньою змовою, поєднаною з проникненням до житла, викраденні та привласненні офіційних документів, незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому з проникненням до приміщення, та шахрайстві.
 
Його колегу 28-річного старшого лейтенанта поліції судитимуть за вчинення крадіжки, поєднаної з проникненням до житла.
 
Посіпаку поліцейського обвинувачують у шахрайстві, крадіжці за попередньою змовою та використанні підроблених документів.

Наразі обидва поліцейських звільнені з правоохоронних органів.