Собчак заходилася повчати українців з питань свободи інтернету: реакція соцмереж

Російська журналістка Ксенія Собчак обурилась через закриття в Україні російських соцмереж ВКонтакте і Однокласники та записала до президента Петра Порошенка гнівне відеозвернення

У зверненні Собчак висловила переконання, що радикальний крок з заборони російських сайтів погубить кар’єру Порошенка, адже на таке рішення здатний лише "політичний самогубець".

"Ви один, а в цих соціальних мережах сидить половина вашого народу, який славиться своєю непокорою і гумором. Народу, який організовував Майдан, добровольчі батальйони саме через соцмережі - заборонені вами знаряддя фашистської пропаганди", - заявила Собчак в ефірі телеканалу Дождь.

"Історичний досвід свідчить, що всі, хто кидав війну соцмережам, програвали. Воювати з соцмережами і мемасікамі може тільки політичний самогубець", - наголосила вона.

За її словами, саме завдяки російським соцмережам український народ зміг здійснити Революцію гідності і створити добровольчі батальйони.

"І цю гідність ви одним указом злили в вигрібну яму", - сказала Собчак.

Зокрема, вона вважає, що такий крок "лише додав свіжого матеріалу для російського пропагандиста Дмитра Кисельова".

"У вас неймовірна здатність створювати собі ворогів з перш лояльних громадян. Своїм указом ви згуртували міжнародних правозахисників, батальйон Азов, росіян, які вас підтримували - в один день вони оголосили вас ворогом свободи слова", - вважає Собчак.

"І коли Вам знадобиться подзвонити якомусь європейському лідеру, він запросить про вас коротку довідку. А там буде написано - це той, хто не пустив російську співачку-інваліда на Євробачення і заборонив соцмережі. І Меркель або Макрон попросять секретаря - передайте, щоб передзвонив пізніше. А краще ніколи", - наголосила телеведуча.

Претензії Собчак до глави української держави викликали обурення в соцмережах.