Блокада Придністров’я: Україна пропускатиме лише дозволені Молдовою вантажі

Транзит вантажів, які направляються до так званої Придністровської Молдавської республіки через територію України, буде здійснюватися лише за умови його погодження з владою Молдови

Про це повідомляє "Урядовий портал".

Відповідно до розпорядження головного державного інспектора ветеринарної медицини від 17 травня передбачено, що з 20 травня пропуск підконтрольних вантажів у режимі транзиту через територію України, які направляються до невизнаної Придністровської Молдавської республіки, буде здійснюватися лише за умови його погодження з Національним агентством із безпечності харчових продуктів Республіки Молдова.

Як наголошують у Держпродспоживслужбі, вказана вимога відповідає пункту 14 Угоди про співробітництво в галузі ветеринарії країн СНД, відповідно до якої таке співробітництво здійснюється між компетентними органами в галузі ветеринарної медицини України та Молдови.

"Оскільки дія зазначеної угоди не поширюється на відносини з невизнаною Придністровською Молдавською Республікою, з метою забезпечення її виконання головний державний інспектор ветеринарної медицини прийняв відповідне рішення. Таке рішення відповідає вимогам Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин", - підкреслили в Держпродспоживслужбі.