Бюджет може втратити 6 млрд грн від лотерей через ідею Мінфіну,- нардеп

Через запропонований Мінфіном проект ліцензування лотерейного бізнесу держбюджет може втратити до 6 мільярдів потенційних доходів від лотерейщиків

Про це на погоджувальній Раді заявив нардеп від "Самопомочі", голова комітету з питань інформатизації та зв'язку Олександр Данченко, передає Еспресо.TV.

"У Кабміні підготовлена постанова по ліцензійних умовах лотерейного бізнесу. У всьому світі лотерейний бізнес є частиною цифрової економіки держави і величезні кошти від нього йдуть на підтримку спорту, культури та кіно держави. Та постанова, яка зараз зареєстрована вона працює не на державу. Тому що потенційно ринок лотерей повинен давати 6-7 млрд грн до бюджету. А ця постанова даватиме менше 1 млрд грн", - заявив нардеп.

Міністерство фінансів України розробило умови отримання ліцензій для лотерейного бізнесу. Цей документ залишає на ринку монополію для однієї компанії і зменшує надходження податків в держбюджет, писало видання Апостроф.

Також видання "Дзеркало тижня" писало, що проект ліцензування лотерейного ринку від Мінфіну може легалізувати гральний бізнес, який заборонений в Україні з 2009 року.

"У проекті ліцензійних умов немає чіткого розмежування між лотереєю Тото і букмекерством. Останнє віднесено до азартних ігор і заборонено в Україні. У результаті такого ліцензування лотереї ми можемо отримати заодно й легалізацію азартних ігор", - йдеться в матеріалі.

Проект ліцензійних умов майже не контролює грошовий потік від лотерей. Весь контроль лотерейного ринку зводиться переважно до використання звичайних касових апаратів у пунктах реалізації лотерей.