Місця для київських музикантів хочуть продавати на інтернет-аукціонах

Ініціативна група пропонує використовувати систему онлайн-аукціонів, завдяки якій музиканти можуть бронювати місця для виступів у київському метрополітені

Про це повідомляє Тhe-village.

Відзначається, що проект Kyiv Metropolitan Music Spots, який пропонує облаштувати точки для гри музикантів у метро, готовий до пілотного запуску в найкоротші терміни. 

Проект пройшов обговорення з депутатами міської ради та профільними департаментами.

"У нас є готова система для аукціонів, розроблено дизайн точок, а також юридично є напрацювання, як це треба імплементувати. Конкретне рішення про запуск пілоту мають прийняти органи міської влади", - розповіли автори проекту.

Передбачається, що точки можна буде забронювати на аукціоні на сайті Kyiv Metropolitan Music Spots. Для бронювання треба обрати час, місце та запропонувати власну ціну.

Точки планується здавати на 2 години. Стартова ціна для аукціону буде визначались на рівні вартості оренди 3 кв.м у метро – близько 20-30 грн за 2 години. Далі вартість визначатимуть самі учасники аукціону залежно від часу та місця.

"Завдяки тому, що музикант заплатить за бронювання точки певні кошти, він буде зацікавлений в рентабельності. Він вмотивований грати якісну музику, щоб повертати вже сплачені гроші за точку плюс мати прибуток. Виникне конкуренція, а значить підвищиться якість музичного контенту", - переконані автори проекту.

Наразі вони чекають відповіді від органів місцевої влади.