На Донеччині копи спіймали двох терористів "ДНР"

Поліцейські затримали в Донецькій області двох бойовиків терористичної "ДНР"

Про це повідомляє прес-служба поліції Донеччини.

"Упродовж одного дня поліцейські затримали двох учасників НЗФ - безробітного з Дружківки, який в 2014 році допитував полонених в підвалі, та жителя Бахмута, який брав участь у блокуванні військових складів і захопленні будівлі Артемівської міжрайонної прокуратури", - йдеться в повідомленні. 

Слідчі встановили, що 26-річний житель Дружківки 21 червня 2014 вступив до незаконного збройного формування, що діяло в місті. Він ніс службу в "штабі ДНР", який знаходився в захопленому будинку Держслужби охорони. Завданням найманця було проводити допити людей, яких незаконно затримували бойовики, в тому числі порушників "комендантської години". 

У Бахмуті поліцейські виявили 56-річного екс-бойовика, який у 2014 році активно роздавав проросійським каналам антиукраїнські інтерв'ю. З травня по липень він брав участь у блокуванні складів озброєння ЗСУ в с. Парасковіївка та штурмі прокуратури в Бахмуті. Після захоплення установи, яку терористи перетворили на свій штаб, він з автоматом чергував на території будівлі.

Обом учасникам НВФ оголошено про підозру за ч.2 ст.260 Кримінального кодексу України (створення незаконних збройних формувань). Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.