На Сумщині п'яна компанія стріляла в поліцейських з балкона

У Сумській області компанія з трьох осіб стріляла з балкона 5 поверху по автомобілях з пневматичної зброї

Про це повідомляє прес-центр Нацполіціі Сумської області.

Під приціл потрапили кілька автомобілів, в тому числі правоохоронців.

Зловмисники спочатку обстріляли автомобіль 33-річної мешканки Сум, в якому перебував її чотирирічний син, а потім і в автомобіль патрульної поліції, яка приїхала за викликом про скоєне правопорушення.

Як зазначається, патрульні швидко "вирахували" квартиру, з якої велася стрілянина, і, заблокувавши дорогу до втечі ймовірним підозрюваним, викликали на допомогу суміжні наряди і слідчо-оперативну групу Сумського відділу поліції. Трійця зловмисників, серед яких одна дівчина, затримана і дає пояснення слідчим.

"Ними виявилися 31-річний власник квартири і його гості - раніше неодноразово судимий 39-річний місцевий житель і його 33-річна подруга. Всі вони перебували в стані сильного алкогольного сп'яніння", - уточнили в поліції.

При цьому додається, що зловмисники, побачивши правоохоронців, намагалися позбутися зброї. Поліцейські пізніше знайшли його в кущах під будинком, вилучили і направили на експертне дослідження. 

Цю подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. "Стрільцям" загрожує покарання у вигляді сплати чималого штрафу або обмеження волі на строк до 5 років.