"Укрзалізниця" заборонила російським компаніям вантажоперевезення Україною

"Укрзалізниця" заборонила низці російських компаній перевезення всіх вантажів і порожніх вагонів, зокрема, транзит територією України

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Так, із 18 травня заборонено перевезення у вагонах компаній "Сбербанк Лізинг", "СГ-транс" і її філій, "НафтоТрансСервіс", "Перша Вантажна Компанія", "Федеральна вантажна компанія", "Промтрансінвест", "Перша Вантажна Компанія в Україні", "Рейл 1520 Сервіс", "Агрокомплекс", "Астон Продукти Харчування Інгредієнти".

Кінцевий термін дії заборони наразі не визначено.

Водночас дозволяється прийом до перевезення всіх порожніх власних вагонів власності зазначених компаній, призначенням у Росію.

Такі заходи "Укрзалізниці" вжито на виконання указу президента України Петра Порошенка №133 від 15 травня 2017 року, яким введено в дію відповідне рішення Ради національної безпеки і оборони від 28 квітня щодо запровадження санкцій проти низки компаній із РФ.

Раніше через набуття указом чинності під санкції з боку України підпали аеропорт "Сімферополь", Кримська залізниця, Федеральна вантажна компанія та низка транспортних компаній.

"Дочка" ВАТ "Російські залізниці" - АТ "Федеральна вантажна компанія" вже заявила, що не очікує втрат від запровадження санкцій з боку України, плануючи переорієнтувати рухомий склад на потреби вантажовідправників у РФ.