Російські хакери планували напад на великі європейські банки, - Reuters

Група російських кіберзлочинців планувала атаку на великі європейські банки, зокрема французькі Credit Agricole, BNP Paribas і Societe General

Про це повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела.

Члени угруповання, названого Cron на честь шкідливої програми, яку вони використовували, відправляли повідомлення із уражених телефонів, після яких банки переказували гроші на їх акаунти.

Хакери, 16 з яких були заарештовані працівниками російських органів правопорядку в листопаді 2016 року, заразили шкідливим програмним забезпеченням більше мільйона смартфонів в Росії, в середньому зламуючи 3500 пристроїв на день.

Зловмисники зробили мішенню клієнтів Ощадбанку та поцупили кошти з рахунків Альфа-банку та системи онлайн-платежів Qiwi, виявивши уразливість сервісів передачі смс-повідомлень.

Хакери отримали порівняно невелику суму грошей - понад 50 мільйонів рублів. Однак за невеличку місячну плату вони також отримали доступ до вдосконаленого шкідливого програмного забезпечення, щоб атакувати клієнтів банків Франції і, ймовірно, ряду інших західних країн.

Зокрема, хакери планували атаки на великі європейські банки, включаючи французькі Credit Agricole, BNP Paribas і Societe General.