Трамп дав 100 днів Китаю на вирішення "північнокорейської проблеми", - ЗМІ

Президент Китаю попросив американського колегу відкласти на 100 днів санкції проти китайських компаній, як співпрацюють із корейським урядом

Про це повідомляє газета Asahi Shimbun.

Глава Китаю Сі Цзіньпін і президент США Дональд Трамп дійшли згоди про відтермінування на 100 днів введення у дію санкцій проти китайських компаній, які співпрацюють із урядом Північної Кореї.

Наприкінці квітня Трамп звернувся до Цзіньпіня з проханням натиснути на Пхеньян, аби ті припинили розвивати свою ядерну та ракетну програму. Він також зазначив, що під американські санкції потраплять китайські компанії  та фінустанови, які співпрацюють з КНДР. У такому випадку ці компанії позбавляться можливості вести бізнес із американськими партнерами. За словами Трампа, на них також будуть поширюватися обмежувальні заходи.

Сі Цзіньпін погодився посили тиск на КНДР. Однак попросив американського колегу піти йому на поступки та відтермінувати введення санкційного пакету на 100 днів. Китайський глава пообіцяв за цей термін розробити низку заходів впливу на Північну Корею.