Україна вимагає не допускати президентства Росії у ВООЗ

Делегація України виступила проти обрання президентом 70-ї Асамблеї Всесвітньої організації охорони здоров'я представниці Росії Вероніки Скворцової

Про це повідомила у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Асамблея стала частиною фронту російської гібридної війни проти України. РФ веде війну проти України, яка призвела до загибелі 10 тис. осіб, поранень понад 23 тис. осіб та вимушеного переміщення мільйонів осіб. Кандидатура Росії на пост президента WHA70 є залпом злагодженого нападу проти західних інституцій, які зберігали мир понад 70 років, продовжували тривалість та поліпшували якість життя у світі", - заявила Супрун.

Український урядовець нагадала, що російська окупаційна адміністрація в Криму заперечує замісну підтримуючу терапію для пацієнтів, що вже призвело до десятків смертей, а в Донецькій і Луганській областях окупанти руйнують вразливу медичну інфраструктуру артилерійськими обстрілами, забороненими Мінськими домовленостями. 

"Представник РФ, чия країна веде війну проти України, не має ніякого морального права очолювати Асамблею організації, яка спрямована на збереження життя та втілення стандартів, викарбуваних присягою Гіппократа. Делегація України просить, щоб наша позиція була належним чином зафіксована в протоколі Асамблеї", - підсумувала Супрун.