Януковичу і Ко повідомили про підозру в оборудці з "Укртелекомом"

Екс-президенту Віктору Януковичу та колишнім урядовцям Миколі Азарову, Сергію Арбузову та Юрію Колобову повідомили про підозру в незаконній приватизації "Укртелекома"

Про це повідомила у Facebook прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

"Проводиться розслідування у провадженні щодо невиконання покупцем пакета акцій ВАТ "Укртелеком" умов приватизації, незаконного виділення з бюджету України 220 млн грн і приватизації 92,7906% державного пакета акцій ВАТ "Укртелеком" за заниженою вартістю. Повідомлено про підозру Януковичу В.Ф., Азарову М.Я., Колобову Ю.В., Арбузову С.Г. та ще низці осіб", - написала Сарган.

За словами Сарган, у кримінальному провадженні вже доведено заниження вартості пакету акцій ПАТ "Укртелеком" на 1 623 млн грн і підтверджено незаконне виділення з держбюджету 220 млн грн.

"Накладено арешт на 100% корпоративних прав ТОВ "Тримоб" та 92,79% акцій ПАТ "Укртелеком". Отримано дозволи суду на здійснення спеціального розслідування стосовно Януковича В.Ф. та Колобова Ю.В. Рішення суду про дозвіл на здійснення спеціального розслідування щодо Азарова М.Я. та Арбузова С.Г. очікується найближчим часом", - додала прес-секретар генпрокурора.