Блокування російських сайтів: Рунет втратив половину українського трафіку

Після блокування російських ресурсів в Україні в рунеті значно скоротилася українська аудиторія

Про це повідомляє Ліга.net.

За статистикою Liveinternet.ru, кількість відвідувачів російських сайтів з території України скоротилося більш, ніж удвічі, з моменту блокування. 

З 16 травня українська аудиторія російських сайтів скоротилася з 22,7 млн ​​до 9,1 млн (дані на 20 травня). Український інтернет-трафік в рунеті просів до показників Казахстану.

Видання також повідомляє про те, що за непрямими показниками, українська аудиторія ВКонтакте і Одноклассников також значно просіла.

За даними Liveinternet.ru можна судити тільки про загальний обсяг трафіку на російські соцмережі, на 20 травня обсяг загального трафіку ВКонтакте зменшився більш, ніж на 10% в порівнянні з ситуацією тижнем раніше.



Вже починаючи з неділі, 21 травня, аудиторія ВКонтакте почала відновлюватися, при цьому частка українського трафіку в рунеті продовжувала падати. Одне з можливих пояснень: українські користувачі освоїли VPN-додатки. За даними цього ж лічильника, сумарний трафік в рунет з таких країн, як Нідерланди, США, Велика Британія і Німеччина, виріс з 3 млн до 4,7 млн ​​щоденних відвідувачів.

Ці спостереження підтверджуються і аналізом аудиторії від Kantar TNS CMeter. Охоплення ВКонтакте, Однокласників, Яндекса на десктопах зменшилися приблизно в 2-2,4 раза, починаючи з 20 травня, за даними цього дослідження. 

 

http://biz.liga.net/all/it/stati/3672019-bolshe-poloviny-kak-runet-poteryal-ukrainskiy-trafik.htm