Кіпрські компанії вважають незаконною спецконфіскацію їхнього майна

Інвестиційні компанії-резиденти, які інвестували власні кошти в облігації внутрішньої державної позики України, вважають незаконним рішення суду про застосування спеціальної конфіскації до їхнього майна

Про це йдеться у відкритому листі інвестиційних компаній, передає "Інтерфакс-Україна".

Інвестиційні компанії подали апеляційні скарги на рішення Краматорського міського суду Донецької області від 28 березня 2017 року, згідно з яким вони входять до переліку юридичних осіб, до яких застосовано спецконфіскацію, щодо Аркадія Кашкіна в кримінальному провадженні від 15 березня 2017 року і лист-вимогу зупинити виконання вироку в Ощадбанк, Верховну Раду України, Міністерство фінансів України та Національний банк України.

"В діях всіх причетних до прийняття і виконання вироку є склад злочину. Тому ми вже звернулися в НАБУ з відповідними заявами про вчинення кримінальних злочинів посадовими особами Ощадбанку, які за офіційним повідомленням генерального прокурора Україна вже виконали рішення, якого немає в Єдиному реєстрі судових рішень", - йдеться в листі.

Як наголошується в листі, при розгляді справи і винесенні рішення було свідомо допущено кілька суттєвих порушень законодавства. Зокрема, судовий розгляд відбувся таємно, без виклику іноземних інвесторів, до майна яких була застосована спецконфіскація.

Хоча згідно із законодавством треті особи, щодо майна яких застосовується спеціальна конфіскація, мають ті ж права, що і обвинувачені.