Радянські кінохіти на українському ТБ дублювати не будуть

Відповідно до ухваленого Верховної Радою закону щодо українського телебачення, радянські фільми не будуть дублювати українською

Про це в кулуарах Верховної Ради заявила голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, депутат "Народного фронту" Вікторія Сюмар, повідомляє Еспресо.TV.

Вона зауважила, що у тому разі, якщо канал повторно порушить законодавство щодо транслювання програм українською, то його можуть спіткати більш жорсткі штрафи, або інші заходи. 

"Закон після підписання набуває чинності через 4 місяці і впродовж року вироблені в Україні програми можуть зараховуватися до квоти української, навіть якщо вони російськомовні для того, щоб телеканали могли перейти на українську мову", - наголосила Сюмар. 

За її словами, у цьому випадку мова йде не про російські програми та серіали, а саме про той продукт, що було створено українцями.  

"Радянські фільми в квоту україномовних не входять. У нас взагалі записано, що всі фільми повинні бути 100% дубльовані або озвучені українською мовою за вийнятком цих фільмів, але у квоту вони не входять", - підсумувала Сюмар.