Травневий бум на благодійні аукціони

З 1 травня по 1 червня “ProZorro.Продажі” спільно з Благодійним фондом ім. Святого Луки та електронними майданчиками запустили благодійну акцію “Місяць доброти”

На продаж виставили 9 зіркових благодійних лотів, продаж яких допоможе зібрати кошти на купівлю апаратів для штучної вентиляції легень для дітей в Інститут нейрохірургії. Серед лотів:

Аукціони завершуються у кінці травня. Але вже зараз можна зробити висновки, що великого ажіотажу на благодійні лоти не має. Це трохи дивує, оскільки подібні лоти завжди привертають увагу меценатів. Деякі зацікавлені особи, правда, навіть не знають як прийняти участь в аукціонах. Питають “Що потрібно для прийняття участі у благодійному аукціоні?”, “скільки це коштує?” та ін.

Прийняти участь в аукціоні дуже просто. Потрібно подати заявку через будь-який електронний майданчик, що входить до проекту ProZorro.Продажі. Це можуть зробити як юридичні особи - компанії будь-якої форми власності, так і прості громадяни. Далі необхідно відкрити аукціон, який цікавить, та подати свою цінову пропозицію до закінчення періоду подачі пропозицій. Участь в аукціонах безкоштовна. Переможець повинен оплатити лише вартість лоту, яку він запропонував у ході аукціону.

Отже, при участі в аукціоні необхідно знати: 

  1. У період подачі пропозицій необхідно запропонувати свою суму за лот, який ви хочете придбати. Ця ставка стане вашим білетом на аукціон.

  2. Аукціон проходить на підняття ціни з урахуванням мінімального кроку торгів у відкритій системі.

  3. Усього відбудеться три раунди аукціони і учасники будуть мати можливість три рази підвищити свою ставку.

  4. Щоб виграти аукціон, потрібно просто зробити найвищу ставку за лот. 

Окрім благодійних лотів, у системі є багато інших лотів від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Це майно та активи 80 банків, що знаходяться у стадії ліквідації. Наприклад, на майданчику можна придбати автомобілі, комерційну нерухомість, земельні ділянки, комп’ютерну та побутову техніку, офісні меблі та інше майно, що можна придбати зі знижкою на прозорому, простому онлайн-аукціоні.

Нижче можна ознайомитись с короткою інструкцією “Як перемогти на аукціоні”:

Сергій Сагун - керівник проекту Smart Sales на майданчику SmartTender.biz