У Мексиці жінка в сандалях і спідниці виграла марафон

22-річна мексиканка виграла 50-кілометровий марафон, бігаючи в сандалях

Про це повідомляє ВВС.

Марія Лорена Рамірес перемогла близько 500 суперниць із 12 країн. Вона представниця місцевого індіанського народу тараумара, який славиться чудовими бігунами. Пані Рамірес бігла без жодного спеціального спорядження - у спідниці, хустці і сандалях, зроблених із переробленої гуми. До того ж, Рамірес ще й не тренувалася професійно.

Жінка пробігла 50 км за 7 годин і 3 хвилини, отримавши винагороду у $320. Заз0вичай Рамірес пасе худобу, щодня проходячи по 10-15 км. Минулого року вона прийшла другою у 100-кілометровому ультрамарафоні в Чиуауа.

Про надзвичайні здібності народу тараумара до бігу писав марафонець Крістофер Макдугалл. У книжці "Народжений для бігу" він зазначає, що тараумара живуть у розкиданих поселеннях і проходять великі відстані, щоби відвідати сусідні села, полювати чи торгувати.

Вони часто біжать групами, підтримуючи одне одного і навчаючи молодших. Біг вони розглядають як мистецтво, що є частиною релігійних церемоній і змагань, у яких беруть участь усі - чоловіки, жінки, діти. Тараумара споживають багато кукурудзяного пива, багатого на вуглеводи, що захищає від зневоднення. Бігають вони у саморобних сандалях або босоніж.