У Німеччині викрили півтисячний клан крадіїв, що "працював" у всій Європі

Мюнхенська поліція викрила масштабний злочинний клан, який займався крадіжками із помешкань

Про це повідомляє ВВС.

За даними правоохоронців, угруповання нараховує близько 500 членів, пов'язаних між собою родинними зв'язками. Вважають, що банда відповідальна за 20% усіх крадіжок із проникненнями у Німеччині.

Крім того, злодії крали також у інших країнах. У поліції мережу порівняли зі спрутом, який запустив щупальця по всій Європі. Комісар Райнгольд Бергманн розповів журналістам, що організація мала десятки відгалужень, зокрема, в Бельгії, Франції та Італії.

Розслідування почалося, коли в січні 2016 року поліція упіймала трьох жінок, які намагалися проникнути в помешкання у Мюнхені. Заарештовані жінки привернули увагу поліції майстерністю та швидкістю, з якою вони проникли до приміщення.

Підозрювані твердили, що не досягли повноліття, але поліція виявила, що їхні документи були фальшиві, а самі жінки пов'язані з групою, що виникла у Хорватії. Після цього в Хорватії, Іспанії та Німеччині відбулася низка арештів.

У подальшому відбулися арешти ще 20 молодих жінок у Мюнхені. Правоохоронці назвали їх "робочими бджолами". Крім того, у Хорватії арештували двох можливих лідерів клану, а в Німеччині - двох людей, яких вважають "керівниками середньої ланки".

За словами Райнгольда Бергманна, жінок використовували, бо вони були обережніші, їм менше загрожувала в'язниця. Їх навіть передавали між різними "філіями" угруповання, яке мало жорстку ієрархію. Самі вони, за твердженням комісара, не мали вибору.

Обсяги збитків, завданих кланом, можуть сягнути мільйонів євро. Підозрювані лідери мережі мешкали в Загребі в розкішних віллах, оздоблених мармуром. Правоохоронці вилучили коштовності, цінні речі та сотні тисяч євро готівкою.