НАБУ відповіло на звинувачення ГПУ щодо заступника Ситника

Відкриття Генпрокуратурою кримінального провадження проти першого заступника директора НАБУ Гізо Углави є реакцією на розслідування НАБУ та спробою тиску на бюро

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Національне бюро впевнено, що це провадження є безпідставним, а його розслідування — безперспективним. Гізо Углава не порушував законодавство про громадянство", - повідомили у НАБУ.

Вони уточнили, що згідно з Конституцією Грузії, громадянство Грузії втрачається автоматично за умови набуття громадянства іншої країни.

"До того ж, між Україною та Грузією з 2007 року діє Угода спрощений порядок набуття та припинення громадянства громадянами Грузії, якіпостійно проживають в Україні, та громадянами України, які постійно проживають в Грузії, та попередження випадків безгромадянства та подвійного громадянства. За цією угодою датою оформлення громадянства однієї країни є дата припинення громадянства іншої (ч. 6 ст. 2 Угоди)", - повідомили у НАБУ.

У бюро вважають, що таким чином, з моменту отримання Гізо Углавою 17.04.2015 року громадянства України він втратив громадянство Грузії.

"Безпідставним є й інший закид Генеральної прокуратури про буцімто несплату податків. Податкову декларацію про майновий стан та доходи за 2016 рік Гізо Углава подав 25 квітня 2017 року", - заявили у НАБУ.