Розікрали 97 млрд грн: в Україні масово затримують податківців-поплічників Януковича

Правоохоронні органи почали масштабну операцію із затримання посадовців податкових служб, які посприяли розкраданню 97 млрд гривень злочинним угрупуванням екс-президента Віктора Януковича

Про це під час спільного брифінгу з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, повідомляє Еспресо.TV.

Він зауважив, що наразі понад 1700 працівників Нацполіції і 500 представників військової прокуратури проводять 454 обшуки на території 15 областей держави. При цьому відбувається одномоментне затримання низки осіб. За його словами, деяких з них доставлять авіатранспортом до Києва для вручення їм повідомлення про підозру. 

Матіос пояснив, що ця операція відбувається відносно перших керівників та заступників всіх обласних управлінь колишнього Міністерства доходів та зборів, так званих державних податкових адміністрацій, "які мали пряму причетність до організації та функціонування так званих податкових майданчиків".

"Внаслідок чого держава недоотримала, а, фактично, злочинна організація Януковича, Клименка змогла збагатитися за рахунок платників податків на суму 97 мільярдів гривень", - наголосив Матіос.   

Тим часом Аваков зауважив, що це є найбільшою військовою операцією, яка проходила та відбувається досі в масштабах країни.