Бойовики б'ють з "Градів" по житлових кварталах в зоні АТО, 2 бійців ЗСУ поранені

За минулу добу двоє українських військовослужбовців зазнали поранень на Донбасі, а окупанти продовжують вести вогонь з "Градів" по Авдіївці

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

За минулу добу терористи 50 разів відкривав вогонь по позиціях української армії, зокрема використовуючи артилерійську зброю, яка заборонена Мінськими угодами. 

Бойовики 27 разів порушували режим припинення вогню на Приморському напрямку. В районі Широкиного, Чермалика та Водяного вороги гатили зі 120-мм мінометів. З артилерійських систем калібру 122 мм бандформування обстріляли опорні пункти біля Широкиного й північніше, поблизу Мар'їнки. Також на цих ділянках та неподалік Гнутового, Лебединського, Павлополя, Новотроїцького і Красногорівки окупанти відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних модифікацій, стрілецької зброї, деколи з озброєння БМП.

На Донецькому напрямку минулої доби було зафіксовано 17 обстрілів. Найбільш напруженою ситуація була у передмісті Авдіївки. Там бойовики вчора ввечері знову двічі били по позиціях з РСЗВ "Град", при цьому снаряди влучили й по житловому кварталу на півдні міста. В результаті цього в декількох приватних будинках були пошкоджені дахи й вікна, втім ніхто з місцевих жителів не постраждав.

Опорні пункти в районі Новгородського, Верхньоторецького та Пісків потрапили під обстріл з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї, а біля Невельського - з 122-мм артилерійських систем.

Терористи не використовували артилерію лише на Луганському напрямку, де "режим тиші" було порушено 6 разів. Вороги обстріляли позиції біля Троїцького з мінометів калібру 82 мм, а в районі Новоолександрівки били з озброєння БТР, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

"В результаті бойових дій минулої доби 2-ох військовослужбовців ЗС України було поранено", - наголосили у штабі.