Терористи обстрілюють автостанцію на заході Донецька, поранено мирних жителів

Російсько-терористичні війська з метою дискредитації ЗСУ обстрілюють автобусну станцію "Трудовська" в Петровському районі окупованого Донецька з автоматичного 30 мм гранатомета АГС-17

Інциденти мали місце 20 і 24 травня, є постраждалі, повідомляє InformNapalm.

20-го в результаті обстрілу постраждало двоє мирних мешканців: Байра Віктор Борисович, 1963 року народження, та Усович Микола Анатолійович, 1956 року народження.

24-го поранено Солдатова Володимира Івановича, 1953 року народження, і вчительку математики загальноосвітньої школи №103 на прізвище Жиліна.

"Через кілька годин після обстрілу було реалізовано другу частину провокації. Підключився рупор окупаційної адміністрації ... Інформацію моментально підхопили кремлівські пропагандистські інформаційні ресурси і пабліки в соцмережах", - зазначає видання.

21-го травня факт обстрілу підтвердила Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ. Спостерігачі також зафіксували застосування 30 мм гранат для станкового гранатомета, а також заявили, що обстріл вівся "з північно-східного напрямку".

Максимальна дальність польоту гранати ВОГ-17М становить 1700-1800 метрів (у модернізованої гранати ГПД-30 - 2200 метрів). "Відміряємо на карті 1800 метрів в північно-східному напрямку від автостанці "Трудовська". Виходить, що вогонь вівся з території, підконтрольній російським окупаційним військам", - йдеться у матеріалі.