Суд дозволив відімкнути хворе немовля від апарату життєзабезпечення

Апеляційний суд у Британії постановив, що лікарі можуть відімкнути немовля Чарлі Гарда від системи життєзабезпечення

Таким чином було підтверджене рішення іншого суду про те, що 8-місячну дитину можна перевести на паліативну допомогу, інформує ВВС.

Батьки Чарлі, який має рідкісне генетичне захворювання, подали апеляцію на те рішення. Вони зібрали 1,3 млн фунтів, щоби відправити дитину на експериментальне лікування у США.

Лікарі вважають, що тримати Чарлі на системі життєзабезпечення і далі не принесе дитині користі, а тільки "розтягне процес вмирання".

У лікарні кажуть, що немовля не може бачити, чути, рухатися чи видавати будь-які звуки. Минулого місяця суддя Високого суду постановив, що підтримку життєзабезпечення слід зупинити і Чарлі треба дати "померти з гідністю".

За його словами, він прийняв це рішення "із важким серцем", але "повною упевненістю", що воно в інтересах дитини.

Цей процес мав великий резонанс у Британії. За словами адвоката, судді не повинні впливати на реалізацію батьківських прав.

Чарлі має синдром виснаження мітохондріальної ДНК. Це рідкісне захворювання, яке впливає на процес передачі енергії клітинам.

Воно призводить до прогресуючої слабкості м'язів і пошкодження головного мозку.Лікарі кажуть, що його стан щодня погіршується.