У "Нафтогазі" заявили, що Кабмін не забороняв "Ощадбанку" штрафувати компанію

У НАК "Нафтогаз" спростували інформацію ЗМІ про те, що "Ощадбанк" може застосовувати щодо "Нафтогазу" штрафні санкції за невиконання фінансових зобов'язань

Про це інформує прес-служба "Нафтогазу".

Як пояснили у компанії, "Нафтогаз" має кредит в "Ощадбанку", під який надаються застави. Одна з таких застав - договір застави майнових прав за контрактами 2016 року, виручка за якими вже отримана. Крім того, "Ощадбанк" має у заставі газ "Нафтогазу", причому вартість цього газу більш ніж у 2 рази перевищує залишок за кредитом.

"Зважаючи на те, що наш фінансовий стан зараз об'єктивно кращий, ніж рік тому (ми стали прибутковими, знизилася середня вартість фінансування, яке ми отримуємо від кредиторів) та з урахуванням залишку, наші фінансисти домовилися з Ощадом, що застави газу банку буде достатньо, і договір застави майнових прав ми розриваємо", - йдеться у повідомленні.

Кабмін дозволив розірвати цей договір. У "Нафтогазі" пояснили, що якщо договір не розірвати, то можуть виникнути штрафні санкції.

"Жодних штрафних санкцій за цим контрактом станом на зараз нараховано не було. Права "Ощадбанку" не порушені, ніяких наказів згори, які знімали б з нас відповідальність за зобов'язаннями, не було", - додали у "Нафтогазі".