Терористи тікають зі Світлодарської дуги, - Тимчук

Російсько-окупаційні війська вимагають від незаконних формувань, що оперують в районі Дебальцевого, припинити практику залишення передових позицій "без чинення опору противнику"

Про це повідомляє народний депутат, координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук у себе на Facebook.

У зв'язку з нещодавнім просуванням вперед підрозділів ЗСУ на даній ділянці у наказі зазначено, що низка підрозділів окупантів "через труднощі, пов'язані з великою напругою особового складу", виявилися не здатними утримувати позицій і спостережний пункт, та "змушені їх залишили".

Разом з тим, свої підрозділи в районі Донецька терористи мають намір посилити за рахунок танків, але у них зараз немає для цього необхідних ресурсів.

За даними Тимчука, керівництвом Центру територіальних військ ЮВО ВС РФ (Ростов-на-Дону, РФ) розглядається питання формування в складі "1-го АК ДНР" окремої танкової бригади. Ініціатором створення такої бригади виступило командування "1-го АК ДНР", формувати її пропонується на базі окремого танкового батальйону "Дизель".

Однак, в Центрі територіальних скептично ставляться до формування такої бригади, вказуючи на складнощі в забезпеченні життєдіяльності і боєздатності такого формування, проблеми з особовим складом (вказується на нестачу підготовлених екіпажів) та необхідним бойвим досвідом.