Оприлюднено відео захоплення Держгеонадр Кирилюком

Нібито призначений т.в.о. голови Держгеонадр Олег Кирилюк з помічниками виламали двері до кабінету голови і намагалися зламати сейф

Про це у Facebook написала прес-секретар Держгеонадр Наталія Мелень.

За її словами, невідомі особи проникли в Держгеонадра через чорний вхід. Камера спостереження зафіксувала до 10 осіб, які зайшли до служби о 6:44 25 травня. Тоді нібито призначений т.в.о. голови Держгеонадр Олег Кирилюк з помічниками зламали двері до кабінету голови і намагалися зламати сейф.

"На той момент в службі вже панував хаос. Десятки представників поліції, АТО, громадськості, схвильовані співробітники служби. Виникали питання до окремих кремезних агресивно налаштованих чоловіків, хто ви такі?", - йдеться у повідомленні.

Після того, як Кирилюк покинув кабінет голови, і перейшов друкувати якісь документи до кабінету юристів, можна було візуально оцінити,що сейф намагались зламати, але невдало.

Прес-секретар також повідомила про дивні обставини, які супроводжували інформацію про замінування будівлі.

"Я особисто бачила пана Миколу Фощія в будівлі, під час замінування. На моє питання до поліцейського, що невже вибух не зачепить цього пана,якщо будівля підніметься в повітря? Мені відповіли, що мабуть так і буде. І додали, що їм можна знаходитись всередині, а співробітникам ні! Так що це було, замінування або маневр для вирішення своїх питань?", - пише Мелень.

За її словами, дані відеозапису свідчать, що Кирилюк сказав неправду про час, коли він зайшов до будівлі.

"І останнє питання. Чому Кирилюк не сказав правду журналістам о котрій годині і яким чином він прийшов на роботу? ЗМІ він сказав, що десь о 8:30 він зайшов до служби через центральний вхід. Це неправда! Камера спостереження зафіксувала його та його оточення о 6:44, як вони заходили до Держгеонадр через чорний вхід", - додала Мелень.