Агресію Путіна треба зупинити, - конгресмени після візиту до України

Російська влада продовжує агресію на Донбасі, а також веде кібервійну проти України

Про це заявив голова комітету Палати представників США з внутрішньої безпеки Майкл Маккол, повідомляє "Голос Америки".

Саме він очолював делегацію американських конгресменів, які у травні відвідали Украну та провели у державі низку зустрічей. 

Він зазначив, що наразі Україна знаходиться в стані війни з Росією, зокрема чотири мільйона людей знаходяться на окупованих територіях Донбасу, поки триває конфлікт.

"Тут є епіцентр війни проти путінської неприкритої агресії, російської агресії, розгорнутої не тільки проти України, а і проти всього світу", - наголосив Маккол.

За його словами, українці будь-якого дня можуть зіткнутися з кіберзагрозами, існує загроза відключення електромереж, фінансового сектору і, власне, уряду.

"Ми багато чого можемо навчитись в України і вже дізнались багато протягом цієї подорожі, але єдина річ очевидна – пана Путіна треба зупинити", - зауважив Маккол.

Він додав,  що час для подорожі конгресменів було обрано вдало, адже Кремль продовжує вдаватись до кібервійни і провадити військові дії проти країни.

"Ми повинні продовжувати працювати і підтримувати ці європейські країни в боротьбі проти всіх і кожної російської дії з дестабілізації та втручання до них. Після перебування на передньому краї російської агресії і, провівши переговори з лідерами інших країн, я усвідомив, що нам потрібно робити для того, що б підтримати їх, і також дізнався про те, чого може навчити нас їх досвід задля посилення нашої кібербезпеки та національної безпеки", - підсумував Маккол.