Нашестя "одноруких бандитів". У Раді кажуть, що Мінфін хоче легалізувати азартні ігри

Міністерство фінансів вирішило навести порядок у лотерейному бізнесі, але обрала метод, який навпаки може легалізувати заборонені азартні ігри в Україні

Про це у своєму Facebook написав народний депутат від "Народного фронту" Дмитро Тимчук.

"Кабмін, має намір встановити контроль над проведенням лотерей, але на ділі цей же контроль дірявий як решето", - зазначає він.

Міністерство фінансів під керівництвом Олександра Данилюка розробило проект ліцензійних умов для діяльності лотерейного бізнесу в Україні.

За словами нардепа, у тексті ліцензійних умов немає опису чіткого механізму контролю, а Мінфін не здатний перевірити кожне з десятків тисяч закладів.

"Перш за все тих, де гра ведеться на так званих ЛТС (лотерейні термінали самообслуговування). А це звичайні комп'ютерні монітори, куди власник закладу може дистанційно вивести будь-який гральний софт. І незаконний, і часто зав'язаний на Росію. А якщо є підозра, що готується перевірка - за хвилину поміняти його на законний лотерейний", - зазначив він.

Як пише Тимчук, власники лотерейних закладів можуть просто не показувати контролюючому органу реальна кількість ЛТС в кожному закладі або спеціально занижувати дані про обороти, щоб платити менше податків.

"Крім цього Мінфін в проекті ліцензування навіть чітко не розділив лотереї Тото і букмекерство. Останнє відноситься до азартних ігор, які заборонені у нас ще з 2009 року. Тобто, Україна може отримати заодно легалізацію азартних ігор", - пише депутат.

"Чекайте нашестя "одноруких бандитів" в містах. Тільки тепер під "дахом" Данилюка і керівництва Кабміну", - додав він.