У Чорногорії з'ясували, що російські держоргани причетні до спроби перевороту

Голова МЗС Чорногорії Срджан Дармановіч звинуватив російську владу в спробі держперевороту та перешкоджанню вступу країни до НАТО

Про це повідомляє Радіо і телебачення Чорногорії RTCG.

Голова зовнішньополітичного відомства Срджан Дармановіч зазначив, що Росія серйозно втручалася у внутрішні справи республіки та всіляко перешкоджала вступу країни до лав північноатлантичного Альянсу.

"Росія в останні два-три роки проводить політику сфер інтересу і виступає проти розширення НАТО. Ми вирішили, що свої основні цілі ми будемо визначати самі, і були здивовані тим, наскільки сильно Росія втрутилася, і, звичайно, ми захищалися ", - сказав Дармановіч.

За його слова, влада Чорногорії з'ясувала причетність деяких "державних органів РФ", які нібито були замішані у спробі перевороту під час виборів в країні у жовтні 2016 року. Він зауважив, що Росія відкрито підтримувала опозицію, яка виступає проти вступу країни до НАТО.

"Наше членство в НАТО не спрямоване проти будь-кого, в тому числі Росії. Але, звичайно, ми не можемо погодитися з тим, що хтось вирішує, де нам бути. У нас є економічні відносини з Росією, яка не є нашим головним економічним партнером, хоч і входить в першу десятку. У нас було і ще є багато туристів з Росії, а російські інвестиції в нашу економіку показали себе неефективними", - заявив глава чорногорського зовнішньополітичного відомства.