Не збудувавши міст, окупанти марять про тунель під Керченською протокою

Паралельно з незавершеним Керченським мостом Росія збирається побудувати по тому ж маршруту підводний тунель, подібний до того, який проходить між Францією і Великобританією під Ла-Маншем

Про це повідомляє чеська газета Denik.

Будівництво тунелю частково фінансуватиметься за рахунок приватних коштів. Передбачається, що проїзд по ньому був би платним.

За даними видання, за проект готові взятися китайці, які "про це серйозно замислилися". "Вони стверджують, що можуть побудувати тунель за скромною ціною", - йдеться у статті під назвою "Химера чи реальність? Китайці хочуть оплатити підводний тунель до Криму".

Разом з тим, відзначаються такі серйозні ризики для проекту як міжнародні фінансові санкції, в зв'язку з чим виникають обґрунтовані побоювання з приводу реалістичності такого будівництва:

" ...Санкції проти Росії, ймовірно, не закінчаться. Це випливає з результатів саміту G7, який завершився у Сицилії ...На саміті G7 керівники провідних країн погодилися, що наполягатимуть на санкціях проти Росії до тих пір, поки вона не виконає Мінські угоди про припинення агресії на сході України і деокупацію Криму".