Медведчук виступив за амністію бойовиків і критикує Яценюка за антиросійську позицію

Кум Путіна звинувачує Арсенія Яценюка в тому, що його партія вважає Росію агресором

Лідер "Українського вибору", кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук називає колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і його політичну силу "Народний фронт" партією війни.

Про це він сказав в інтерв'ю російському виданню "Коммерсант FM".

"Плеяда радикальних кроків в сторону Росії, російської мови, всього, що пов'язано з Російською Федерацією - це шлях, який нав'язує сьогодні президенту країни, в першу чергу, "партія війни", - зазначив він.

"В першу чергу, це партія, яку очолює пан Яценюк, який своїми діями неодноразово і в минулому, і в даний час як керівник партії - а його фракція представлена ​​в парламенті - сповідує один принцип: Росія - це агресор, і з усім, що пов'язане з Росією, в Україні має бути покінчено", - підкреслив Медведчук.

У той же час до "помірних" сил він відніс "Опозиційний блок", в який входять переважно соратники екс-президента Януковича, і "Український вибір".

"Сили помірних - це, безумовно, і "Опозиційний блок", це і "Український вибір", це і багато інших громадських організацій, які намагаються, з одного боку, боротися за мир на Донбасі, а з іншого боку, амортизувати те, що заподіюється з боку партії влади по відношенню до країни з урахуванням тих рішень, про які ви говорите - щодня відбувається щось на адресу Росії", - сказав Віктор Медведчук.

Він також висловився за амністію бойовиків і проведення виборів на тимчасово контрольованих ними територіях.