Сесію Львівської облради закидали димовими шашками, є постраждалі

Націоналісти штурмували Львівську облраду з вимогою амністувати бійців АТО

Про це повідомляє Дивись.info.

Націоналісти організували мітинг під стінами Львівської облради. Охорона намагалася їх всіляко стримувати, проте марно. Активістам все ж вдалося прорватися до сесійної зали. Разом із тим вони кидали до приміщення димові шашки, вигукуючи гасла - "Разом і до кінця!", "Ганьба!" та "Банду геть!".

Наразі відомо, що мітингарі заблокували двері до зали, в якій й досі перебувають депутати.

Додамо, що представники націоналістичних організацій, які сьогодні прийшли під Львівську обласну раду, вимагають від депутатів прийняти звернення до Президента, Кабміну та Верховної Ради з вимогою визнати Маніфест українських націоналістів та підписати закон про амністію воїнів АТО.

За словами представника "Національного корпусу" Святослава Сірого, відома інформація з таємних пунктів Мінських угод, що амністія воїнів АТО можлива лише з амністією окупантів. За його словами, це зовсім неприпустимо. Окрім цього, він зауважив, що потрібно якнайшвидше націоналізувати підприємства країни-агресора та накласти вето на продаж української землі до тих пір, поки не скінчиться війна. Серед вимог, через які націоналісти вийшли на мітинг, також припинення росту тарифів.

Водночас депутатський корпус Львівської обласної ради погодився включити ці питання у порядок денний і готував текст звернення. Однак протестувальники так і не дочекалися, коли місцеві обранці розглянуть це питання, і пішли штурмом на сесійну залу.