Російський офіцер фотографувався зі збитим дроном ОБСЄ

В мережі з'явились фотографії російських військовослужбовців зі збитим безпілотником ОБСЄ, датовані 2015 роком

Світлити можна побачити у Twitter, де їх дублюють українські волонтери.

На цих зображеннях видно військовослужбовців з Росії, які позують разом з бойовиками із терористичної організації "ДНР" та військової технікою російського походження.

Окремо йдуть матеріали, які засвідчують причетність росіян до збивання безпілотників ОБСЄ, за допомогою яких ведеться спостереження за дотриманням Мінських угод. Один з таких випадків датовано вереснем 2015 року.

Як встановили блогери, вочевидь, мається на увазі випадок за 31 серпня 2015 року, інформацію про який було включено до офіційного звіту Спеціальної моніторингової місії організації.

"О 10:13, пролітаючи на південь від підконтрольного "ДНР" с. Сонцеве (59 км на північний схід від Маріуполя) всі контакти з БПЛА були різко перервані. Контакт з апаратом не відновився до 13:45, коли у БПЛА мало закінчитись пальне. На той момент, згідно з процедурами, апарат було оголошено втраченим. Патруль СММ поїхав до останнього місця, над яким був зафіксований БПЛА, на полі за 1.5 км на південь від села, де СММ зупинили 2 члени "ДНР", що заборонили доступ СММ до цієї місцевості. Однак, дивлячись на ймовірне місце падіння, СММ бачила вигорілі ділянки землі", - інформували тоді в ОБСЄ.