Вчені назвали найулюбленіші фільми та музику наркоманів

Дослідники з Корнелльського університету за допомого нейромережі з'ясували, яку музику та кіно люблять наркозалежні люди в США

Про це повідомляє PLATFORМA.

Виявилося, що споживачі наркотиків частіше за все люблять послухати Radiohead, The Cure, Depeche Mode, The Smiths і Arctic Monkeys. Серед найулюбленіших фільмів американських алкоголіків найчастіше можна зустріти "V – означає вендета" та "Святі з нетрів".
 
"Ми демонструємо, як методи впровадженого машинного навчання можуть бути корисні для виявлення використання речовин у користувачів на основі соціальних медіа. Ми розглянемо різні методи машинного навчання та скористаємося великою кількістю неконтрольованих даних у соціальних медіа", – розповіли автори дослідження Тао Дін, Уоррен Бікеле та Сімей Пан.

Вчені проаналізували лайки англомовних користувачів понад 150 тис. американських профілів Facebook. Фахівці запевняють, що розроблена ними система з високою ймовірністю здатна передбачати наявність у користувача соцмережі будь-якої залежності. Так, тютюнопаління визначається з імовірністю 86%, вживання наркотиків – 84%, алкоголю – 81%.