Уряд назвав умови для виходу українських компаній на ринок ЄС

Українські підприємці зможуть отримати повний доступ до ринку Євросоюзу, якщо до законодавства будуть внесені необхідні зміни

Про це під час засідання уряду заявила Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє Еспресо.TV.

Вона пояснила, що ще у 2015 році до Верховної Ради повинні були представити комплексні зміни митного законодавста на основі митного кодексу ЄС. Натомість зараз держава має виключно фрагментальні зміни у цьому питанні, а  також лише проект концепції, який зовсім не базується на митному кодексі ЄС.

Міністр зауважила, що угода про асоціацію з Євросоюзом передбачає реально безпрецедентний рівень відкриття ринку ЄС у сфері послуг.

"Зокрема, Україна повинна гармонізувати законодавство у сфері телекомунікацій, поштових і кур'єрських послуг, морських перевезень, фінансових послуг. Після того, як Україна адаптує своє законодавство, українські підприємці отримають повний доступ до ринку ЄС", - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, це означає, що українські компанії зможуть вести бізнес в країнах ЄС на тих самих умовах, що й європейські компанії.