Грицак підтримав ідею візового режиму з Росією

В'їзд українців до Росії та росіян в Україну має здійснюватися на підставі закордонних паспортів

Про це заявив очільник СБУ Василь Грицак в ефірі одного з телеканалів

"Така міра на цьому етапі, я думаю, могла би бути прийнята", - наголосив він.

За словами Грицака, це насамперед потрібно для того аби обмежити вплив російських спецслужб на "тих, хто працює на території Росії, або буває там".

"Коли ми почали працювати на цьому напрямку, ми побачили, що багатьох громадян з використанням різних методів психологічного, а інколи фізичного впливу (росіяни – ред.) намагалися їх зробити своїми агентами, що насправді мене дуже непокоїть", - зауважив він.

Тому якщо в нас є зараз можливість з 11 червня фактично відвідувати Європу за біометричними паспортами, то чому б не зробити таким чином, щоб і громадяни, як мінімум Російської Федерації, могли заїздити сюди тільки за аналогічними документами

Водночас, заявляє Грицак, відповідальність за можливе впровадження візового режиму лежатиме не на російських громадянах, а на керівниках цієї держави. 

"Прості пересічні росіяни, я переконаний, ні в чому не винні, а винні ті політичні керівники і ці ідеологи московської машини, які посварили наші колись дружні народи. І дуже важко буде від цього, на жаль, відійти, тому що вже в історії стосунків є кров, є смерть, є багато-багато всього, що роз’єднує, а не об’єднує", - сказав голова СБ України.