Попри всі нюанси, "Нафтогаз" довів правоту України, - Яценюк про перемогу над "Газпромом"

Перемога "Нафтогазу" над "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі дозволить не купувати зайві обсяги газу за найвищою у Європі ціною

Про це на своїй сторінці у Facebook написав очільник партії "Народний фронт", колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. 

Він зазначив, що пишається тим, що у 2014 році українська влада ухвалила правильне рішення звернутися щодо цієї справи до Стокгольмського арбітражу. В результаті, майже трирічна битва з "Газпромом" закінчилася перемогою справедливості і України.

"Нафтогаз України" довів правоту України, незважаючи на суперечливі положення контракту. У нього навмисно було закладено багато "сірих нюансів", - наголосив Яценюк.

Він нагадав, що раніше держава ухвалила стратегічне рішення і відмовилася від постачання газу напряму з Росії. Завдяки цьому Кремль втратив можливість для шантажу і примусу України до виконання невигідного контракту.

За його словами, такі політичні кроки, а також рішення Стокгольмського арбітражу дають країні можливість не купувати зайві обсяги газу за найвищою у Європі ціною.

"Завдяки вольовим рішенням нам вдалося переламати ситуацію на нашу користь. Це означає, що наша стратегія щодо кремлівського "Газпрому" була правильною. Енергетична незалежність від Росії – це одна з ключових передумов суверенітету України", - підсумував Яценюк.