Стокгольмський арбітраж: У Раді знову хочуть покарати Тимошенко за газові контракти

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко має знову постати перед судом за переговори щодо газового контракту з Росією 2009 року

Про це заявила у Facebook голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко.

"Після рішення Стокгольмського арбітражу у справі НАК "Нафтогаз України" проти "Газпрому" щодо контракту на постачання газу, потрібна оцінка і рішення українського суду як незворотність покарання за зраду українських економічних інтересів переговірниками (Тимошенко, - ред.) 2009 року", - написала Гопко.

За її словами, залишати без покарання Юлію Тимошенко та її соратників, які вели переговори з цього питання з Росією у 2009 році, не можна. На її думку, тоді під тиском Кремля українська влада пішла на значні поступки, і це затягнуло Україну в енергетичний зашморг. Через ці домовленості країна втратила мільярди доларів із бюджету. Крім цього, під загрозою опинилася українська нацбезпека, підкреслила нардеп.

"Тепер важливо працювати, як одна національна збірна, щоб не допустити будівництва в обхід України "Північного потоку-2". Потрібна імплементація ухвалених енергетичних законів та проактивна позиція на міжнародній арені, над чим працюємо!", - резюмувала Гопко.