Священники збирають у Києві марш проти геїв і лесбійок

Всеукраїнська рада церков збирається 3 червня на марш за так звані традиційні сімейні цінності

Марш розпочнеться на Софійській площі у Києві, інформує РІСУ.

Хода рушить Володимирською вулицею до перехрестя з вулицею Богдана Хмельницького. Звідти учасники акції пройдуть через Хрещатик до Маріїнського парку, де відбудеться святковий концерт. Організатори обіцяють влаштувати для батьків і дітей розважальний простір.

Приєднатися до проведення даної акції закликають більшість зареєстрованих в Україні християнських конфесій.

Організатори також сподіваються, що до акції долучаться мусульмани та юдеї, оскільки вони "сповідують ті ж самі традиційні сімейні цінності", та підтримали звернення Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій (ВРЦіРО) щодо Ходи. "Однак ми припускаємо, що не всі юдеї зможуть прийняти участь у дійстві, адже це припадає на Шабат", – зауважують у оргкомітеті.

У відкритому зверненні з нагоди Міжнародного дня захисту дітей (1 червня) священнослужителі наголошують, що предметом їхнього занепокоєння є аборти, гомосексуальна орієнтація, одностатеві шлюби та проблема сирітства.

Щодо цінностей ЛГБТ-спільноти організаторів обурює те, "що дехто намагається переконати суспільство, що гомосексуальність є вродженим варіантом норми, нав’язуючи людині на законодавчому рівні нові шкідливі ідеології та абсурдні типи тотожності, тобто ідеологію "гендеру".