Тука заявив, що немає коштів відновити водопостачання ОРДЛО

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій заявляють про відсутність коштів на відновлення водопостачання в окупованих районах Донецької і Луганської областей

Про це заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив в інтерв'ю 112.ua.

"Вода в Луганську область зараз не поставляється, тому що на Попаснянському водоканалі сталася технічна поломка під час профілактичних робіт" , - пояснив заступник міністра.

Тука поки не бачить умов для відновлення подачі води. Для того, щоб замінити обладнання, необхідні близько 12-16 млн гривень, а у бюджеті такі кошти не передбачені.

"Виходячи з того, що 90% води, яку перекачує Попаснянський водоканал, направляється на неконтрольовану територію, з якої ми не отримуємо ні копійки, то я не бачу на сьогоднішній день умов для того, щоб відновити подачу води", - підкреслив він.

Чиновник також розповів, що у Донецьк вода постачається через Донецьку фільтрувальну станцію, яка знаходиться практично в зоні ведення бойових дій. Перекрити воду ніхто не збирається, і технічно це неможливо, тому що водовод побудований таким чином, що спочатку з півночі вода подається на Донецьк, а потім звідти на Маріуполь.