Тимошенко - це минуле української політики, - Гройсман

Прем'єр міністр України Володимир Гройсман назвав лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко минулим української політики

Про це він сказав коментуючи журналістам рішення Стокгольмського арбітражу у справі НАК "Нафтогаз України" проти "Газпрому", передає Еспресо.TV.

"Юлія Тимошенко для мене не є опонентом. Вона минуле української політики. Можливо ще не всі це сьогодні розуміють, але насправді вона нічого ніколи нормального не зробила і вже не зробить. У неї було багато шансів це зробити", - сказав Гройсман.

Прем'єр нагадав, що саме Тимошенко підписала угоду з російським "Газпромом", в якому прописана умова "бери або плати"

"Сьогодні навіть Стокгольмський суд визнав, що таку угоду не треба було підписувати. Вона антинародна та антизаконна. Вона підписала контракт, коли могла його взагалі не підписувати. В якому написано чорним по білому - ціна $450 за 1000 кубів. І друга позиція: якщо ми беремо газ чи не беремо - ми все одно платимо. А там об'єми були - десятки мільярдів кубів - фактично вона нас підсадила на голку Кремля і ще кайданами нас прикувала до труби "Газпрому". Це була її змова з Російською Федерацію", - наголосив Гройсман.

Гройсман додав, що рішення Стокгольмського арбітражу, яке скасувало цю "жахливу для України" угоду, розкриває "фальш і неприязнь до нашої країни" з боку Тимошенко.