Білий дім хоче відновити антимігрантський указ Трампа через суд

Білий дім звернувся до Верховного суду США щодо відновлення указу Дональда Трампа про заборону в'їзду жителям 6 переважно мусульманських країн

Про це повідомляє ВВС.

"Ми звернулися до Верховного суду з цією важливою справою і впевнені, що указ президента Трампа перебуває у межах його законних повноважень щодо забезпечення безпеки нації та захисту нашого суспільства від тероризму. Президент не зобов'язаний пускати людей із країн, які спонсорують або прикривають терористів", - заявила представник мін'юсту США Сара Ісгур Флорес.

Перший антимігрантський указ Дональда Трампа з'явився наприкінці січня і був заблокований за тиждень після позовів штатів Вашингтон і Міннесота. 

У березні Трамп підписав нову редакцію указу, яка забороняла видавати візи жителям Сомалі, Ірану, Сирії, Судану, Лівії та Ємену. Постанова також вводила тимчасову заборону на прийом всіх біженців.

Окружний суд штату Меріленд заблокував і цей указ. На думку суддів, рішення президента суперечило Конституції. Пізніше федеральний суд Гаваїв також виступив проти цього указу.

Зараз Білий дім подав два термінових звернення з проханням скасувати ці судові рішення.