Екс-податківець Януковича зберігав у власному сейфі обвинувачення на себе самого

Колишній голова Одеської державної податкової адміністрації Олександр Чернобай зберігав у своєму сейфі обвинувальний акт на себе самого

Про це розповів головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає РБК-Україна.

"Ми знайшли обвинувальний акт 2002 року за обвинуваченням голови районної податкової інспекції Макіївки Олександра Чорнобая в зловживанні службовим становищем, сприянні створенню фіктивних підприємств, ухиленні від сплати податків. Цей документ був підписаний, на той момент, прокурором міста Макіївка Рінатом Кузьміним", - розповів Матіос.

За словами прокурора, в правоохоронців не було жодної інформації про ці злочини Чернобая.

"Обвинувальний акт із мокрою печаткою, який має знаходитися в матеріалах кримінальної справи або в суді, лежав у сейфі як найдорожчий документ пана Чорнобая. Ми ніде не знайшли офіційної інформації, що він взагалі колись притягався до кримінальної відповідальності. Податківець, який все життя "на гачку", зберігає як найдорожче обвинувальний акт про вчинені ним раніше злочини", - додав Матіос.

За словами Матіоса, Чернобай тікав від правоохоронців поспіхом, залишивши на столі сніданок і гарячий кофе. Наразі він імовірно перебуває в Україні, проте прокурор припустив, що екс-податківець міг утекти до Молдови через Придністров'я.