"Тиша" в АТО: терористи продовжують обстріли із забороненої зброї

За минулу добу бойовики 28 разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців на Донбасі

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

Минулої доби терористи 28 разів обстріляли позиції української армії на Донбасі попри встановлений режим припинення вогню, зокрема застосовували і міномети, заборонені Мінськими угодами. 

На Приморському напрямку було зафіксовано 18 обстрілів. Опорні пункти в районі Широкиного, Водяного, Чермалика й Талаківки накрили вогнем з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. О 9-тій годині вечора вороги гатили з мінометів калібру 82 мм по позиціям біля Мар'їнки. Також вночі на цьому напрямку активізувалися ворожі снайпери. 

Найбільш спокійною ситуація була на Донецькому напрямку, де бойовики двічі обстріляли бійців ЗСУ. По оборонцях Зайцевого вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. А ближче до опівночі під обстріли потрапили позиції у південному передмісті Авдіївки, де окупанти застосовували 82-мм міномети, автоматичні станкові гранатомети й великокаліберні кулемети.

"Режим тиші" було порушено 8 разів на Луганському напрямку. Російсько-терористичні угруповання після 18.00 години і до опівночі обстрілювали з гранатометів та стрілецької зброї опорні пункти сил АТО в районі Новозванівки та Новоолександрівки. А під кінець доби бандити били зі 120-мм мінометів по позиціях ЗС України біля Кримського, а з мінометів калібру 82 мм - неподалік Кряківки.

"Впродовж минулої доби втрат серед бійців Українського війська не було", - наголосили у штабі.