Зухвале викрадення бізнесмена на Київщині: СБУ розповіла деталі

Стали відомі деталі щодо підготовки злочинців до викрадення та вивезення до Росії бізнесмена - колишнього громадянина РФ

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Правоохоронці встановили, що колишній бізнес-партнер чоловіка разом з двома спільниками вирішили вивезти його до Росії для того, щоб вибити начебто існуючий борг $17 млн.

В результаті замовники почали підшукувати організаторів викрадення на Київщині та натрапили на керівника одного з райвідділів поліції, який погодився це зробити. 

Поліцейський у свою чергу почав шукати виконавця через свої контакти у кримінальних колах. Знайдений злодій гарантував вивезення бізнесмена до Росії за допомогою учасників підконтрольного йому злочинного угруповання. Зловмисникам повинні були заплатити $300 тисяч.

"Для того, щоб збільшити "гонорар", начальник райвідділу запропонував замовникам інший варіант. За його словами, надійніше вирішите питання через керівництво СБУ, на яке він начебто має "прямий вихід". Він запевняв, що голова СБУ особисто за винагороду забезпечить відкриття проти бізнесмена кримінального провадження з подальшим арештом", - розповіли у СБУ.

Після цього правоохоронець запропонував ще два варіанти. Зокрема, з бізнесмена можна було б вибити гроші на території України, або екстрадувати до Росії, де замовники мали можливості для цього. Зазначається, що він не мав жодних домовленостей з СБУ щодо цього злочину. 

Оперативники спецслужби затримали поліцейського та виконавця злочину в елітному ресторані під Києвом під час отримання від посередника $100 тисяч авансу. Одночасно у столиці правоохоронці "взяли" замовника викрадення.