МВФ і Світовий банк схвалили пенсійну реформу Гройсмана

Міжнародний валютний фонд і Світовий банк висловили свою підтримку урядового законопроекту про реформування пенсійної системи

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Міжнародний валютний фонд і Світовий банк висловили свою підтримку урядового законопроекту про реформування пенсійної системи, який був розроблений Міністерством соціальної політики України за дорученням прем'єр-міністра Володимира Гройсмана", - йдеться в повідомленні.

У Мінсоцполітики висловили щиру подяку "професіоналам з Міжнародного валютного фонду і Світового банку за допомогу в роботі над зазначеним законопроектом".

Раніше повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд не схвалив пенсійну реформу, яку підготував Кабінет Міністрів.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що пенсійна реформа буде проведена: "Після того, як парламент прийме це рішення, я готовий нести повну політичну відповідальність, аж до відставки, і я гарантую, що ми проведемо цю реформу".

Нагадаємо, що в квітні постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Жером Ваше заявив, що проведення пенсійної та земельної реформ, а також приватизації є перевіркою для уряду Гройсмана.

11 березня 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (EFF) загальним обсягом 17,5 млрд доларів строком на 4 роки.

Меморандум між Україною і МВФ передбачає, що для створення стабільної основи системи пенсійного забезпечення Верховна Рада повинна до кінця квітня 2017 прийняти комплексну пенсійну реформу, яка вступить в силу з 1 січня 2018 року.