Росія вдвічі збільшила кількість військової техніки на кордоні, - ЗМІ

За останній рік Росія практично подвоїла кількість військової техніки і сформувала нові ударні частини на західному напрямку

Про це передає InformNapalm з посиланням на фото та супутникові знімки.

Велика кількість озброєння РФ знято з баз зберігання і перекинуто на військові бази Валуйки і Богучар, розташовані в безпосередній близькості до українського кордону. Ці плацдарми знаходяться приблизно в 150 км від умовної лінії розмежування сил на Донбасі.

Для маркування техніки використовуються ті ж тактичні знаки (ТЗ), що і на озброєнні 2-го армійського корпусу (АК) російських окупаційних сил "ЛНР". "Це дозволяє припустити, що РФ готується до масштабної військової операції з елементами гибридности", - йдеться у матеріалі.

Зокрема, під Смоленськом формується 144-ї мотострілецька дивізія. Одночасно у Воронезької області, за 45 км від державного кордону України, розташовується 3-тя мотострілецька дивізія РФ.

3-тя мотострілецька дивізія - військове з'єднання в складі 20-ї гвардійської армії Західного військового округу (ЗВО) РФ, дислокується в місті Богучарі. Дивізія сформована в грудні 2016 року в результаті переформування 9-ї окремої мотострілкової бригади (передислокувалася з Нижнього Новгорода) і 23-ї окремої мотострілкової бригади (передислокувалася з міста Самари Центрального військового округу (ЦВО) РФ).