НАБУ викрило розкрадання "кіотських" грошей

Обвинувальний акт стосовно 4 учасників замаху на заволодіння 336 млн грн, отриманих Україною на підставі Кіотського протоколу скеровано до Солом’янського райсуду Києва

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників замаху на заволодіння 336 млн грн, отриманих Україною на підставі Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, скеровано до Солом’янського районного суду Києва.

Так, директор ДП "Укрекоінвест" обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.15, ч.5 ст.191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"), ч.2 ст.382 ("Невиконання судового рішення"), ч.1 ст.366 ("Службове підроблення") Кримінального кодексу України.

Директор КП "Одесаміськсвітло", який своїми діями сприяв виготовленню документації для участі у тендері фіктивних підприємств – у злочині за ч.1 ст.366 КК України.

Двом співробітникам ДП "Укрекоінвест", які входили до складу комісії з проведення конкурсних торгів цього підприємства, інкриміновано злочини, передбачені ч.2 ст.15, ч.5 ст.191, ч.4 ст.358 ("Використання підробленого документу"), ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України.

Загалом слідством встановлено причетність до участі у замаху на вчинення зазначених кримінальних правопорушень десяти осіб.